Treceți la conținutul principal

 

Darul Sfântului Nicolae


- Da. Am cancer. Sună aiurea, dar aceasta este realitatea. Nu am ce să mai fac decât să mă rog lui Dumnezeu să îmi dea puterea să duc boala aceasta până la capăt, spune cu resemnare Luca.

Luca a aflat de boală cu câteva săptămâni în urmă. Este o formă inoperabilă. I s-au mai dat patru luni de trăit, dacă nu se întâmplă vreo minune.

-          Știți, părinte, când am aflat despre boală am avut un șoc. Am intrat în prima biserică pe care am văzut-o după ce am ieșit din spital. Era chiar în curtea spitalului. Și L-am privit pe Hristos în ochi, dar nu am avut puterea să îi cer să mă vindece, pentru că am știut că pentru păcatele mele sufăr acestea. Am plâns cum nu am plâns niciodată înainte icoanei Sale, dar vindecare nu i-am cerut. Nu am avut curajul. I-am spus doar să facă cum știe El că este mai bine pentru mine.

Luca nu a avut această sensibilitate mereu. A pierdut-o când s-a pierdut cu sufletul într-o viață care nu se ridica la înălțimea frumuseții așezate de Dumnezeu în sufletul lui. Era conștient de darurile primite de sus, dar indiferent la modul în care trebuie să le folosească pentru a le înmulți. A petrecut vreme îndelungată în patimi de care acum nu este deloc mândru, dar pentru care a cerut iertare și vindecare cu toată inima.

-          Am luat-o din nou pe calea Bisericii. Am simțit că am revenit acasă. Sufletul meu se simte foarte bine în biserică, deși, cum v-am spus, nu îndrăznesc să cer vindecarea trupească, pentru că nu o merit. Dar măcar pe cea sufletească dacă mi-o dăruiește Domnul pe ultima suta de metri...,se confesează Luca.

-          O să vă dea. Nu vă faceți griji. Mai ales că v-ați spovedit cu atâta pocăință și cu atâta dorința de a fi cu Dumnezeu.

-          Părinte, mai o dorință. Am auzit că e bine să mori într-o zi de sărbătoare. Am făcut un calcul. Dacă mai am cu adevărat patru luni de trăit, ar trebui ca de Sfântul Nicolae să mă duc dincolo. Credeți că s-ar supăra Dumnezeu să-i cer să mă ia de Sfântul Nicolae? întreabă Luca așteptând cu nădejde o încurajare.

-          Domnul este atent la sufletul nostru. Cred că vă poate îndeplini și această dorință, mai ales dacă vă rugați și Sfântului Nicolae să mijlocească pentru dumneavoastră, îi răspund mișcat de smerenia acestui om care nu poate cere vindecare, dar care se gândește să ceară micul favor de a-și da duhul în mâinile lui Dumnezeu într-o zi de sărbătoare, pentru că e convins că așa ar avea o șansă în plus la rai.

Lunile trec cu greutate. Luca așează totul, convins că pleacă într-o călătorie din care nu se va mai întoarce. Ne reîntâlnim de data aceasta la spital pentru Sfânta Taina a Spovedaniei și a Împărtășaniei.

-          Nu este cale mai bună de pregătire decât Spovedania și Împărtășania. Atât de mult mă ajută, mă liniștește și îmi dă puterea să țin gândurile cele bune în inima mea. Nici în aceste momente nu mă părăsește Domnul, deși eu L-am părăsit atâta amar de vreme, spune Luca oftând. M-am împăcat cu toți. Le-am cerut iertare tuturor din inimă și mă bucur că m-au iertat. Mi-am așezat toate. Am dat tot ce am avut în casă. Am reziliat contractul de închiriere. Am pus totul în rânduială. Acum ultima mea casă pe acest pământ este această cameră de spital.

Este o cameră simplă de spital în care domnește pacea. Luca este resemnat cu voia lui Dumnezeu. A primit-o în inimă și trăiește doar cu gândul la mila Lui. Durerile lui se alină ușor cu un singur paracetamol.

-          E o minune, părinte. Am dureri, dar suportabile și îmi trec cu un singur paracetamol. Să fie din pricina faptului că am acceptat boala și m-am lăsat în voia Domnului?

-          Cu siguranță, îi răspund, convins că omul care se lasă în mâinile lui Dumnezeu salvează multă energie și evită o suferință și mai mare.

 

Ne despărțim. Amândoi avem sentimentul clar că nu ne vom mai vedea pe acest pământ. Ne strângem mâna ca doi prieteni pe care Dumnezeu i-a adus pe aceeași cale pentru o scurtă vreme ca să fie împreună în aceste momente grele.

-          Părinte, vă mulțumesc din toată inima pentru tot. Îl rog pe Domnul să vă răsplatească.

Mă uimește continuu forța resemnării acestui suflet frumos. Îmi pier cuvintele. Îmi rămâne doar emoția unei întâlniri cu totul speciale. Ne despărțim în duhul păcii care umple salonul în care este internat Luca, ultima stație de oprire pe acest pâmânt a acestui suflet sensibil.

E ziua Sfântului Nicolae. Încep ziua cu chipurile pline de bucurie ale copiilor mei care au găsit în ghetuțe exact ceea ce își doreau de la Sfântul Nicolae.

-          Tata, de unde știe Sfântul Nicolae să ne aducă exact ce ne dorim? mă întreabă copiii uimiți de bunătatea Sfântului.

-          Sfinții, pentru că au sufletul bun, primesc întotdeauna de la Dumnezeu înștiințare în inima lor despre ceea ce au nevoie ceilalți și puterea de a le împlini dorințele, le spun mulțumindu-i cu acest răspuns.

Mă duc apoi să mă uit pe telefon. Un mesaj stă necitit de la ora 00:10.

„Dragă părinte Iosif, Sfântul Nicolae a fost astăzi la ora 00:05 la Luca ca să-i aducă  în dar vestea bucuroasă că de acum va petrece cu Dumnezeu în veșnicie. Este exact ceea ce și-a dorit Luca de la Sfântul Nicolae. Câtă bunătate au sfinții lui Dumnezeu! Vă mulțumim pentru tot. Fratele Ioan.”

 

 

Comentarii

  1. Este atât de comun: ești îndrăgostit de cineva și vrei să te iubească și el... sau treci printr-o „despărțire” dificilă și vrei ca el sau ea să se întoarcă... sau ești singur și cauți pe cineva special. Totul depinde de ce vrei tu. Dacă ești singur și vrei să găsești o nouă iubire, există o vrajă pentru tine. Contactează-ți acum Dr. Jasper dacă ai nevoie de ajutorul ei în relația ta sau în orice alt caz.
    1) Vrăji de dragoste
    2) Vrăji de dragoste pierdută (fă-l să te iubească din nou)
    3) Vraja divorțurilor
    4) Vraja căsătoriei (fă-l să îți propună / fă-o să accepte propunerea ta)
    5) Vrăji de legare
    6) Diviziuni
    7) Vraja morții
    8.) Vrei să fii promovat în biroul tău
    9) Vrei să-i mulțumești iubitului tău
    10) Loteria
    11) opriți avortul spontan / rămâneți însărcinată
    12) vrajă magică (vindecarea acelei boli mortale)
    contactează-o acum, ea are o soluție de durată pentru tine. are 32 de ani de experiență ca practicantă de magie alb-negru, Tarolog, Runemeister (manta, magie runică, amulete, amulete, talismane), este cea mai bună!
    gmail: doctorjaspermagic@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Numele meu este Hanah. Sunt fericită să împărtășesc mărturia mea aici astăzi cu lumea. Nu mă imaginez niciodată făcând asta, dar sunt plin de bucurie și vreau ca și alții să aibă ajutorul lor. Ca secretară de birou de profesie, am doi copii cu un soț. Soțul meu ne-a abandonat pe mine și pe copiii noștri fără nicio explicație, tocmai a plecat din casă și următorul lucru pe care l-am auzit este că se vede cu o altă femeie, am încercat toate mijloacele posibile să-l aduc înapoi acasă, dar s-a comportat ciudat față de mine și chiar a neglijat copiii. Am fost frustrat și devastat, am căutat ajutor din diferite unghiuri până când am văzut o postare despre Dr Ajayi, un vrăjitor. Am contactat vrăjitorul, care mi-a spus ce să fac. M-a asigurat că va arunca o vrajă și totul va fi bine în trei zile, dar am fost sceptic, m-am gândit la asta înainte de a-l contacta din nou, am trecut prin procesul împreună și, spre surprinderea mea, vraja a funcționat și soțul meu. s-a întors acasă și a îngenuncheat pentru a cere iertare dar primul a fost un apel surpriză de la el pentru că nu am mai vorbit de aproximativ 6 luni. Dr Ajayi este cu adevărat un om al cuvintelor sale, dacă aveți probleme în relația voastră sau în orice aspect al vieții voastre, contactați vrăjitorul Dr Ajayi pentru o soluție de durată.

    E-mail: drajayi1990@gmail.com
    Număr WhatsApp: +2347084887094

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am crezut niciodată în chestii online, dar căutam cu disperare o soluție pentru a rămâne însărcinată pentru soțul meu, după ce doctorul meu mi-a spus că nu pot rămâne însărcinată, am fost îndrumată la Dr,dawn acuna de cea mai bună prietenă a mea care lucrează în același cabinet. cu mine i-am explicat totul Dr. Dawn acuna si ea mi-a promis ca ma va ajuta si mi-a dat niste instructiuni pe care le-am facut totul perfect apoi am fost la spital dupa 3 saptamani si spre surprinderea mea doctorul mi-a spus ca sunt insarcinata in 1 saptamana pana acum. ai o fetiță frumoasă, totul datorită Dr. Dawn acuna, contactează-o dacă ai dificultăți,
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    *Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    *Dacă vrei vrajă de noroc.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    Si etc
    Este persoana perfectă care să te ajute să ai încredere în mine. Contactați-o Whatsapp: +2348032246310
    E-mail { dawnacuna314@gmail.com }

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveam probleme serioase în relație cu soțul meu și asta l-a făcut să se mute. Lucrurile s-au înrăutățit, a început să meargă în cluburi, să se îmbată și să leșine. Uneori, când vorbeam la telefon, mă amenința, pur și simplu nu era el însuși și copiii noștri sufereau de toată drama. Îl iubesc foarte mult și am fost căsătoriți de 15 ani, ceea ce ne-a dat trei băieți frumoși. De asemenea, pierdusem mulți bani pe terapeuți și vrăjitori. Eram îndatorat și simțeam că mi se prăbușește lumea. Am fost prezentat cu un vrăjitor numit Dr Ajayi de către prietenul meu pe care l-a ajutat cu același lucru și am crezut că a fost doar o înșelătorie din nou, dar de data aceasta a fost diferit. Am făcut tot ce mi-a cerut Dr. Ajayi să fac și după câteva zile, soțul meu a sunat și a spus că se întoarce acasă și că nu știe ce i s-a întâmplat. Soțul meu are acum un loc de muncă și a fost treaz, asta ne-a ajutat să ne îmbunătățim finanțele și astăzi suntem fără datorii. Este un miracol pe care nu l-am crezut niciodată posibil, îmi pierdusem orice speranță până l-am găsit pe Dr. Ajayi, puternicul vrăjitor. Dacă întâmpinați dificultăți în căsătorie/relație și orice fel de problemă de viață, cred că Dr. Ajayi vă poate ajuta să îl contactați pe Dr. Ajayi pe Viber / Whatsapp: +2347084887094 sau E-mail:drajayi1990@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Ești o femeie care caută fructul pântecului, vrei să auzi vocile copiilor din casa ta, dar nu ai reușit să rămâi însărcinată, nu te mai îngrijorează pentru că dr. Ajayi te va ajuta să ai un copil al tău, mă confruntam situație similară când un bărbat mărturisește cum marele vrăjitor Dr. Ajayi l-a ajutat să-și recapete iubita soție înapoi acasă după 9 luni de separare, l-am contactat pe Dr. Ajayi i-a explicat starea mea, mi-a spus să nu mai plâng și mi-a pregătit o ierburi. băutură pentru mine pe care am luat-o și în trei luni am fost însărcinată cu gemeni, acum sunt o mamă mândră. contactați Dr. Ajayi vrăjitorul pentru orice situație de viață. El este un om bun. Viber sau WhatsApp: +2347084887094 sau e-mail:drajayi1990@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu pot să cred că voodoo a crescut în măsura în care îl poți folosi pentru a câștiga la loterie. Am văzut un comentariu online al unui vrăjitor numit Dr Ajayi care m-a ajutat cu un voodoo care m-a făcut să câștig la loteria Powerball de 450.000 USD. Mi-a mai spus că dacă m-aș fi dus pe milioane aș fi câștigat și eu. Dar problema a fost că poți folosi vraja o singură dată, ceea ce înseamnă că nu există a doua șansă de a juca de două ori, deoarece este împotriva voodoo-ului spus de omul spiritual. Am fost atât de recunoscător pentru că acest lucru nu credeam că va funcționa vreodată, dar astăzi am putut să-mi plătesc datoriile. Dr Ajayi este un om spiritual puternic care vă poate ajuta să rezolvați orice fel de problemă de viață pe care o întâmpinați, fie ea fizică sau spirituală, vă puteți baza în totalitate pe Dr. Ajayi. îl puteți contacta pe Whatsapp / Viber: +2347084887094 sau trimiteți un e-mail:drajayi1990@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună ziua tuturor, vreau să împărtășesc experiența pe care am avut-o cu un vrăjitor numit Dr Ajayi, este un om foarte puternic binecuvântat de tatăl său anterioară pentru a ajuta oamenii cu diferite probleme de viață, treceam prin cea mai proastă fază a vieții mele, deoarece Soțul meu mi-a spus că vrea să divorțeze de nicăieri, l-am întrebat unde am greșit, dar nu mi-a dat niciun răspuns, în schimb, sa mutat din casă, asta a fost foarte ciudat, așa că am căutat ajutor atunci l-am întâlnit pe Dr. Ajayi. vrăjitor online, i-am explicat starea mea după câteva consultări, am aflat că soțul meu este cu secretara lui la serviciu și este sub vraja ei, marele vrăjitor mi-a spus ce trebuie făcut și i-am urmat instrucțiunile. Astăzi, sunt o femeie mândră pentru că soțul meu este acasă cu mine și așteptăm cel de-al doilea copil, datorită Dr. Ajayi, vrăjitorul, dacă aveți nevoie de ajutorul unui vrăjitor pentru orice fel de problemă, Dr Ajayi este cel potrivit. persoană pentru un rezultat perfect și de încredere. Contactați-i numărul Viber sau WhatsApp: +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. dacă aveți probleme în casa dvs. matrimonială și doriți o soluție rapidă, vă voi sfătui să contactați Dr. Ajayi, un mare om spiritual binecuvântat de strămoșii săi, pot experimenta puterea lui când soțul meu spune că vrea divorțul, dar eu Îl iubesc cu adevărat și nu vreau să ne despărțim, așa că îl contactez pe Dr. Ajayi pentru o vrajă de dragoste după ce am citit mărturii de la diferite persoane online despre el, vreau prin procesul pe care mi-a cerut să-l urmez și astăzi trăiesc fericit cu soțul meu pentru că a anulat și a rupt hârtia de divorț după vraja de dragoste a doctorului Ajayi, îi puteți scrie pe numărul său de Whatsapp pentru o soluție rapidă la problemele dvs. +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vrem spitale, nu catedrale

Roxana striga cât o țineau puterile: „Vrem spitale, nu catedrale”. Se afla în mulțimea înfierbântată și nemulțumită. Se simțea legată atât de strâns de oamenii pe care îi întâlnise pentru prima dată. Împreună cu ei reușea să dea glas unei revolte pe care nu mai putea să o țină sub control. Trăia un amestec de uimire, mâhnire și revoltă că în loc de spitale se construiesc catedrale. Trecuse curând euforia acelor zile. În inima Roxanei rămase adânc întipărită convingerea că oamenii trebuie să iasă din întunericul în care îi ținea credința. Blama statul că susține activitatea Bisericii și îi considera pe preoți niște înșelați și înșelători, vânzători de vise deșarte. La puțin timp după demonstrațiile la care participase primi răspuns pozitiv la cererea de angajare pentru un an de zile într-o clinică de psihiatrie din străinătate. Se pregătea să lucreze pentru un an în Germania. Era fericită că va găsi acolo un sistem  made in Germany , în care totul funcționează perfect, unde

În căutarea sufletului pereche?

  Melania vrea să se despartă de soțul ei. S-a căsătorit cu el la insistența părințior. Relația a început și a continuat prost. Acum ea dorește  să trăiască fără jigniri, fără certuri, fără învinuiri. Pur și simplu nu mai suportă atmosfera tensionată de acasă. Are un copil dintr-o relație atenrioară. Îl iubește enorm și ar face orice pentru el. Soțul ei face permanent reproșuri copilului pentru orice cadou pe care i-l dăruirește. Dureros și pentru copil și pentru mamă. Pentru soțul ei însă o normalitate. În astfel de reproșuri l-au crescut și părinții lui. Pentru tot ce i-au dat i-au scos ochii. Melania s-a hotărât să pornească din nou în căutarea sufletului pereche. Cei mai mulți oameni vor să găsească sufletul pereche cu care să își împartă viața. E firesc. Așa a zis Domnul: „Nu este bine să fie omul singur pe pământ.” (Facere 2,18) Relația dintre un bărbat și o femeie este așadar o rânduială a firii, un dar de la Dumnezeu. Mulți își doresc acest dar și pornesc în căutarea persoane

Ariana urăște Skype-ul

- Bine ați venit la centrul de consiliere școlară. Ariana, va merge în curând la școală aici în Germania, iar noi vom face toate demersurile ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, le spune consilierul pe un ton încurajator. Ariana și Adriana, sora ei cea mare, privesc în gol. Nu doar numele lor sunt aproape la fel, ci și experiența de viață. Amândouă au trăit cu bunicii aproape întreaga viață, întrucât tatăl și mama lor muncesc de peste douăzeci de ani împreună în Italia. Adriana s-a bucurat totuși în primul an de viață de prezența mamei, Ariana nu a avut această mângâiere. - Dumnevoastră sunteți tutorele surorii dumneavoastră după cum reiese din actele pe care le-ați depus la dosar. Veniți direct din România? întreabă consilierul. - Da. Am venit aici la o mătușă cu speranța unei vieți mai bune, zice Adriana. Ariana își roade unghiile și își rotește privirea prin încăperea aproape goală în care are loc consilierea școlară. Ar vrea să dea și ea un răspuns perso

Te-ai căutat pe tine însuți

Dorian privea picturile înmărmurite ale bătrânei biserici. Ca o multicenteneră biserica priveghea tăcută și încărcată de mireasma biruinței peste vremuri. Adunase în ea toate trăirile oamenilor care i-au călcat pragul pentru a-și destăinui acolo adâncul inimii. Și Dorian bătuse cale îndelungată pentru a ajunge aici. Aflase de părintele Gherasim, duhovnic vestit, și își puse nădejdea în el că avea să îl scoată din tumultul gândurilor care-l dezbinau lăuntric. Aștepta nerăbdător în universul plin de înțelesurile tăinuite pe chipurile sfinților zugrăviți pe pereții bisericii. Așteptarea se prelungise. I se spusese că părintele va veni negreșit, dar să aibă răbdare. Tocmai cu răbdarea nu stătea bine Dorian. Voia totul repede ca mulți dintre oamenii goniți fără răgaz spre moarte de timpurile sufocate de treburi. Ceasurile treceau cu greutate și Dorian intrase deja într-o neliniște răscolitoare. Privea liniștea angelică a sfinților ce stătea în deplin contrast cu forfota de gândur